PVC-vloeren versus laminaat

Uitzichten zijn constant erg gescheiden en persoonlijke voorkeur speelt hierbij een grote rol: PVC-vloeren VS laminaatvloeren. Uiteraard heeft elke vloer zijn eigen voordelen en wooneigenschappen. We zullen hoogstwaarschijnlijk alle voordelen en ook kenmerken beschrijven. Als je nog twijfelt tussen een PVC-vloer of laminaat, dan kun je na dit artikel zeker de juiste keuze maken!

De kosten

Over het algemeen is laminaat iets voordeliger dan PVC-vloeren, alleen als je een topklasse laminaat neemt, zullen de prijzen niet zo veel verschillen. In concept vallen beide verdiepingen in exact dezelfde kostenklasse. Dit zal dus zeker niet zo zwaar wegen bij de beslissing voor welke vloer u wilt kiezen. Uiteindelijk kies je meestal pas een vloer als je een nieuw huis koopt, dus het is soms volkomen zinloos wat de prijs is. Uiteindelijk moet je kiezen wat je het beste vindt en wat bij je past. Als je het aankunt, kies dan waar je je echt comfortabel bij voelt en kijk niet te veel naar het tempo.

Onderhoud

Wat voor velen een enorm onderdeel is bij het maken van de juiste keuze, is het onderhoud van de vloer. Sommige vloeren kunnen heel weinig kosten of moeten regelmatig worden schoongemaakt en dit is niet erg betrouwbaar als u bijvoorbeeld een kind in huis heeft. Het voordeel van PVC- en ook laminaatvloeren is dat ze beide uiterst onderhoudsvriendelijk zijn. Ze zijn allebei eenvoudig op te ruimen met een stofzuiger en een dweil. Het enige verschil is dat een laminaatvloer veel minder bestand is tegen vocht. Dit komt omdat laminaat kwetsbaar is. Als er te veel vocht in een laminaatvloer blijft zitten, gaat het uiteindelijk bubbelen. Dit is zeer merkbaar en dat is het laatste wat je wilt. Dit is dan ook geen optimale situatie voor de wasruimte. PVC-vloeren kunnen meestal in elk type gebied worden geplaatst.

Laatste gedachte

De laatste gedachte die u hieruit zult trekken, is een individuele optie. In concept zijn PVC-vloeren een stuk onderhoudsvriendelijker en bovendien heel eenvoudig te plaatsen. Ook als je fan bent van vloerverwarming, zijn PVC vloeren een hele goede optie. Als u de voorkeur geeft aan laminaat, is dat bovendien redelijk, omdat deze vloer ook zijn eigen voordelen heeft. Kijk hier eens beter naar en ga ook naar verschillende woonwinkels. Hieronder kunt u alle vloeren in het echt bekijken.

Geef een reactie